Opskrifter

Alle mine opskrifter er til fri afbenyttelse. Dog skal der altid være en kildeangivelse, hvis opskriften publiser

Verdens bedste kanelsnegle:
Dej:
500 gram mel
170 gram smør
2 1/2 dl. mælk
50 gram gær
3 spsk. rørsukker

Fyld:
100 gram brun farin eller muskovado (eller en blanding)
100 gram smør
1/2 spsk. kanelpulver

Tilberedning:
Lun mælken til den er lunken og rør gæren ud
Den MEGET bløde smør hældes i skålen
Mel og sukker hældes i skålen
Gær/mælk hældes i skålen
rør med håndmixer i mindst 5 minutter. I røremaskine, gerne i 10 minutter.
Dejen vil nu være silkeblød, og en anelse klistret. Lad den hæve 45-60 minutter på et lunt sted.

Fyldet røres sammen med en gaffel. Det er nemmest hvis smørret er meget blødt, uden at være smeltet.

Når dejen er hævet, hældes den ud på bordet, og bredes ud til en størrelse der svarer til en alm. bageplade. Fyldet smørres ud på hele dejen, dog ikke på de sidste 2 cm, på den langside der skal rulles hen til. Der rulles sammen, og man skal ikke presse dejen sammen, bare rulle. Rullen deles til 12-15 snegle, og efterhæver i 15-18 minutter.

Bages ved 220 grader i 12-15 minutter

Når sneglene er kølet lidt af, røres flormelis sammen med vand, og fordeles efter ønske på sneglene.

De smager godt varme, bedre lune, og godt kolde.

Velbekomme, og god fornøjelse ved grillen